Tips innan du skaffar valp

Innan du skaffar en valp är det bra att tänka igenom det ordentligt. Det är ett nytt liv som du skall ta hand om och ansvara för, och det krävs att du har både tid, tålamod och kunskap om vad det innebär. Samtidigt är det en fantastisk upplevelse som ni båda kommer att få mycket glädje av och du kommer att få en trofast och lojal vän för livet.

Att tänka på innan du tar hem valpen

Fler goda tips innan du skaffar valp är att tänka igenom det praktiska i vardagen innan du tar hem valpen. Var skall den sova, vem skall gå ut med den, var skall den vara på dagarna när du är på jobbet/i skolan? Det är bra att ha tänkt igenom dessa saker innan det är dags.

Den första tiden

Den första tiden är lika rolig och glädjande som ansträngande. Det krävs konstant uppsyn över valpen som nu nyfiket utforskar sin nya omgivning. Hundvalpar utforskar precis som våra egna barn sin nya värld med munnen, så det gäller att tuggsäkra hemmet innan valpen anländer. Heta tips innan du skaffar valp är att plocka upp allt som inte behöver finnas på golvet eller på låg höjd i hemmet, tänk speciellt på elektriska saker och att ställa undan alla skor.

Tänk på att en valp behöver gå ut ofta, ibland så ofta som en gång i timmen och i början även på natten. Likheterna med ett människobarn är stora och en hundvalp behöver precis lika mycket tillsyn och stöd i tillvaron, så räkna med att det inte blir så mycket sömn de första veckorna. Men som tur är växer en hundvalp snabbt, och redan efter några månader är den nästan fullvuxen, i alla fall i storlek.

Mycket jobb och glädje

Att ha hund kommer att ge dig många fina stunder och en vän för livet, även om det kommer att vara lite jobb i början. Tänk också på att gå vidare med en valpkurs och lydnadskurs ganska snart efter att du har kommit in i rutinerna. Vi hoppas att dessa tips innan du skaffar valp har varit till hjälp för dig och önskar dig stort lycka till med din nya valp och din nya bästa vän!

Tips innan du skaffar valp, affenpincher