Svenske kenneler med Affenpinscher

Affenpinscher hör inte till den vanligaste hundrasen i Sverige, det finns endast ett fåtal kennlar i Sverige som föder upp denna ras. Är man intresserad utav affenpinschern så kan man gå med Affenpinscherklubben som är en ideell förening som värnar om rasen och dess utveckling i Sverige. Denna förening har ett hundratal medlemmar och ordnar sammankomster och aktiviteter.

Sällskapssjuk och lojal dvärghund

Affenpinsche är den perfekta rasen för dig som vill ha en liten men social och lojal hund. Detta är en dvärgras som inte blir större än 30 cm i mankhöjd och väger mellan 3 och 6 kg. Svenske kenneler med Affenpinscher måste följa Svenska Kennelklubbens rasstandard för att vara godkända kennlar.

Intelligent liten kompis

Svenske kenneler med Affenpinscher vet att denna hundras är mycket intelligent och de har inga problem med att lära sig nya saker. Denna hundras kan man med fördel använda till populära hundsporter som agility. De är aktiva hundar som gärna följer med husse och matte på äventyr. Affenpinschern tycker om uppmärksamhet och vill gärna stå i centrum, kanske är detta en av anledningarna till att de ofta kallas för små clowner.

Affenpinschern är mycket lojal och kommer nära sina familjemedlemmar. Detta är en hund som alltid vill vara med och det bästa som finns för en affenpinscher är att få sitta i husses eller mattes knä. Denna ras kan ibland vara reserverad vid möte av nya människor, men i övrigt så är de mycket flexibla hundar som inte har svårt för förändringar, så länge de är med människor som de känner och litar på. Rasens storlek gör den även enkelt att resa med.

Skötselråd till affenpinscher

När man köper en hund från Svenske kenneler med Affenpinscher så får man med sig många bra råd på hur man kan sköta om sin hund på bästa sätt. Detta är en lättskött hundras som inte kräver allt för mycket av dig som hundägare. Tack vare sin lilla storlek behöver den inte mycket motion och den har en lättskött päls. Många väljer att trimma pälsen ett par gånger om året, men detta är självklart inte ett måste.

Denna hundras kan du hitta hos Svenske kenneler med Affenpinscher